Predsjednik SBiH

Semir Efendić: HDZ neće dobiti više s Osmorkom, može samo manje

“Nemoguće je napraviti još jednu takvu“, komentirao je Efendić i dodao kako još uvijek nisu došli do faze konačnog dogovora oko podjele resora
Vijesti / Politika | 30. 11. 2022. u 21:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema straha da će HDZ dobiti više nego što bi dobio da je u koaliciji s drugom strankom. Prije će se desiti da dobiju nešto manje. Nisu mogli dobiti više nego što su imali u postojećoj Vladi, rekao je večeras Semir Efendić za O kanal.

"Nema još dogovora oko podjele resora" 

Komentirajući službeni sporazum Osmorke i HDZ-a BiH i navode SDA da imaju dovoljno ruku za vlast, Efendić je istaknuo kako imaju 58 zastupnika i to je prosta većina.

“Nemoguće je napraviti još jednu takvu“, komentirao je Efendić i dodao kako još uvijek nisu došli do faze konačnog dogovora oko podjele resora.

Efendić je istaknuo kako postoji jedna vrsta suglasnosti da Nermin Nikšić bude premijer Federacije, ali da je važno što Nikšić nije živio u Sarajevu. 

Nikšić premijer Federacije? 

“Živi u Konjicu i djeluje u toj jedinici. U toj izbornoj jedinici, u osnovi uvijek imate dva predstavnika koja izabere HDZ. Treba cijeniti činjenicu da ostaje u svom gradu“, rekao je.

Efendić je, odgovarajući na pitanje, hoće li biti premijer Kantona Sarajevo, rekao da stranke koje su osvojile veći broj mandata imaju pravo voditi tu vladu.

Kopirati
Drag cursor here to close